Sunday, 6 January 2013

Sült répaleves mandulavajjal és csilivel

A kedvenc bio-zöldség kiszállítom jóvoltából nagy mennyiségű répára tettem szert egy nappal ezelőtt. A hűtő tartalmának felmérése és kis internetes kutatást követően találtam rá erre a receptre, s mivel annyira szürke ideát minden, gondoltam egy kis lélekmelegítő leves sosem árthat. 

Hozzávalók 2 személyre: 
  • fel kiló répa
  • 2 gerezd  fokhagyma
  • 2 ek tort csili-paprika 
  • 2 ek. mandulavaj
  • 1 marék földimogyoró
  • olívaolaj
  • 0.76l erőleves

(Az eredeti recept kesudiot használ, de csak mandulavaj és mogyoró volt otthon így én azt használtam.)



Elkészítés:
A lehető legegyszerűbb leves.  A répát 200 fokon beteszem a sütőbe a fokhagymával együtt. Nem szoktam vacakolni a répa megpucolasaval, mert az egészet úgyis le kell turmixolni a végén. Akkor kész a répa ha megbarnult egy kicsit és majdnem annyira puha, mintha húslevesben főtt volna.
A megsült répát a mandulavajjal, mogyoróval, mandulavajjal, tort csilivel és a levessel együtt leturmixoljuk, és  kész is. (En szeretem ha van egy kis ereje a levesnek, ezert 2 evőkanál tort csilit raktam bele, ezen lehet azért kicsit finomítani).
A turmixolás után át szoktam melegíteni egyszer a levest, s utána mar tálalható is.


A végeredmény:
Nagyon finom, nagyon laktató, igazi teli leves. Köretként sült "lecsót"csináltam hozza, és mi most Chiantit iszogattunk hozza, fenséges volt.

Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment