Hozzávalók 10 db muffinhoz
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 tk. kakaó
8 dkg édesítőpor vagy granulátum
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
1 tk. mandula aroma
1 tojás
citromhéj
A pudinghoz
2,5 dl tej
0,5 cs. vaniliás pudingpor
5-6 szem édesítő bogyó
Muffin alapanyagok |
A lisztet, a sütőport és a kakaót keverjük össze egy edénybe. A tejet, az édesítőport, az aromát, egy csipet citromhéjat, az olajat és a tojást egy másik edénybe tesszük, és botmixerrel összekeverjük. A száraz alkotóelemeket is belekeverjük a tálba, és a tésztánk pikk-pakk készen is van.
Most jöhet a puding, összekeverjük a tejjel és 6 szem édesítő bogyóval. A kész pudingot pohárba tesszük, és várunk, amíg hűl egy kicsit.
A muffinsütőbe beletesszük a papírokat, én ezeket imádom a legjobban, most éppen aranyszínűre sikerült szert tennem…:-) Egy evőkanál tésztát tegyünk a papír aljára, majd jöhet két kávéskanál puding, és a végén takarjuk be a pudingot tésztával.
Díszíthetjük is a sütiket, nekem most vörösáfonya, kókusz és díszgyöngy volt a fiókomba…180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük. És várjuk a csodát, azaz 20 percet, amíg az édes kis muffinjaink elkészülnek.
1 db muffin tartalma: 20g/CH
Pudingos muffin |
Hasznos tanácsok:
- Ha a cukormentességre törekszünk, akkor mindig eredeti főzhető pudingot használjunk, mert ezek nem tartalmaznak cukrot (pl.: Dr.Otker)
- A cukrot helyettesítő édesítőporok közül nekem a Haas Glukogon vált be a leginkább, ezért én rendszeresen ezt használom a sütéshez.
- A lassan felszívódó szénhidráttartalmú ételeket (mint a sütemények pl.: muffin) fogyasszuk reggel vagy este ízlés szerint tejjel, vagy tejeskávéval. Délutáni étkezésünkhöz – főleg diétázóknak és cukorbetegeknek ajánlott - válasszunk gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú ételeket, mint például a gyümölcsök és a tejtermékek.
- Ez a recept már több alkalommal elkészült, mint a szilveszteri bulinkba is, ahol az egyik házigazda tejérzékenysége miatt, a fele adagot rizstejjel készítettem, és szerintem nagyon jól sikerült :-), tehát a tej is helyettesíthető a receptben.
-a-
No comments:
Post a Comment