Wednesday, 25 September 2013

Palacsinta másképp

Ez a recept Hugi barátnőmtől származik. A dunaújvárosi csajos esték kísérője volt néhányszor. :-) Ajánlott bulikban, amikor csak úgy össze kell dobni valamit, vagy gyors vacsorareceptnek sem utolsó!

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
fél liter tej
ásványvíz, pont annyi, hogy a tésztánk sűrűbb legyen az átlagos palacsintatésztánál
20dkg friss gomba

hámozott paradicsom
piros arany
paradicsom
fűszerek (só, bors,)
petrezselyem
fokhagyma


A gombát szeleteljük fel, és pirítsuk le olajon, fűszerezzük sóval, borssal. Adjunk hozzá petrezselymet, majd tegyük félre. Fontos, hogy várjuk meg azt is, hogy a gomba leve elpárologjon a serpenyőben.

Készítsünk palacsintatésztát tejből, lisztből és ásványvízből, de mindenképpen hagyjuk, hogy a tészta az átlagosnál jóval sűrűbb maradjon. Amikor kihűlt a gombánk akkor keverjük bele a palacsintatésztánkba és süssük ki.


Tálaljuk paradicsomos mártással. Amelyhez hevítsünk olajat, tegyük bele a fokhagymát és erre öntsük a paradicsomot. Öntsük fel egy kevés vízzel és főzzük addig, amíg szósz állagú lesz, közben fűszerezzük sóval borssal és piros arannyal és ha van otthon tegyünk bele összevágott szárított paradicsomot is, ami nekünk a nyáron az egyik kedvencünk lett. :-)



Gyors, egyszerű és nagyon finom

No comments:

Post a Comment