Wednesday, 25 September 2013

Kókuszos csokis torta házi lekvárral

Az elmúlt héten szülinapok egész sorát ünnepeltünk! :-))) Amit természetesen meg kellett édesítenünk egy kis cukormentes finomsággal. Tortára gondoltam, de egyszerűen. Ezért esett a választás a kókuszos csokis tortára, amihez anyukám szilvalekvárja elengedhetetlen volt.

Hozzávalók:

7 dkg + 3 dkg glukonon/vagy édesítőpor
néhány csepp vanília aroma
1 tk fahéj 
1 tábla diabetikus csoki 
15dkg kókusz reszelék 
8 dkg liszt 
1csomag sütőpor
4 ek kakópor 
3db tojás
1dl olaj
1dl tej 
1dl tejszín 

Valóban nagyon egyszerű ez a recept, mivel kb 40 perc alatt varázsolhatunk édességet az asztalra.


Először keverjük össze a kókuszt, a tejszínt (de ha csak tejföl, vagy joghurt van otthon, akkor azt is használhatjuk), a 3dkg édesítőport és egy csepp vanília aromát és egy tojást. Ezt tegyük be a hűtőbe, és készítsük el a tésztát. Vágjuk nagyobb darabokra a csokit. Egy külön tálba keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a kakaót, ehhez hozzáadhatjuk a csokit is. Majd egy másik tálba keverjük össze a maradék két tojást 1dl étolajjal, 1dl tejjel, 2 csepp vanília aromával és a 7 dkg édesítőport is adjuk hozzá. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a folyékony alapanyagokhoz adjuk hozzá a szárazat is, és szépen keverjük össze. 

A tortaformánkat sütés előtt kenjünk be egy kevés olajjal. A csokis alapanyagunk felét tegyünk a formába, majd szétlapított kis darabokban tegyük bele a közepébe a kókuszt is, és öntsük le a maradék csokis alapanyaggal.  Süssük 180 fokon 20 percig. Én anyukám imádnivaló házi szilvalekvárját használtam díszítésként a tetején (ezt a fogyókúrázók felejtsék el:-), de mindenki készíthet valami finomságot még hozzá (csoki szószt, pudingot, fagyit stb). 

tipp: Ajánlott melegen fogyasztani:-), ha később is fogyasztunk még a sütiből, akkor érdemes újra felmelegíteni, hogy a benne lévő csoki újra megolvadjon. 


1 szelet tartalma kb 13,5g/CH 

No comments:

Post a Comment