Tuesday, 24 September 2013

Salsa verde


Az idei  nyár egyik legnagyobb felfedezettje a tomatillo volt ideát. Kicsit utána kellett olvasnom a wikipedian, hogy hol, s merre terem, ugyanakkor nem ért nagy meglepetés amikor Mexikó nevet olvastam, ugyanis ebből a zöldségből készített szalsza gyönyörűen  párosítható bármelyik mexikói ételhez.



Ami kell hozzá:
  • 400g tomatillo
  • 1 kis lilahagyma apróra vágva
  • 1-2 chili (ízlés szerint)
  • 20g friss koriander
  • 1 lime héja és leve
  • 1 kis foghagymagerezd
  • 1 tsk barnacukor
  • tengeri só




Keverjük össze az apróra vágott hagymát, a lime reszelt héjat és levét a barna cukorral, majd hagyjuk állni egy edényben, amíg elmegy a hagyma  ereje.
Ezt követően turmixoljuk le a tomatillokat és csiliket (vagy ha a darabosabb szalszat kedveljük, nagyon apróra vágjuk fel)
Adjuk hozza a tomatillo -csili masszát a hagymához, adjunk hozza egy összetört foghagymagerezdet  és apróra vágott koriandert. Jól keverjük össze, sózzuk, és mar mehet is egy tortillara, vagy csak egy pár nachos mellé.



No comments:

Post a Comment