Az idei nyár egyik legnagyobb felfedezettje a tomatillo volt ideát. Kicsit utána kellett olvasnom a wikipedian, hogy hol, s merre terem, ugyanakkor nem ért nagy meglepetés amikor Mexikó nevet olvastam, ugyanis ebből a zöldségből készített szalsza gyönyörűen párosítható bármelyik mexikói ételhez.
Ami kell hozzá:
- 400g tomatillo
- 1 kis lilahagyma apróra vágva
- 1-2 chili (ízlés szerint)
- 20g friss koriander
- 1 lime héja és leve
- 1 kis foghagymagerezd
- 1 tsk barnacukor
- tengeri só
Keverjük össze az apróra vágott hagymát, a lime reszelt héjat és levét a barna cukorral, majd hagyjuk állni egy edényben, amíg elmegy a hagyma ereje.
Ezt követően turmixoljuk le a tomatillokat és csiliket (vagy ha a darabosabb szalszat kedveljük, nagyon apróra vágjuk fel)
Adjuk hozza a tomatillo -csili masszát a hagymához, adjunk hozza egy összetört foghagymagerezdet és apróra vágott koriandert. Jól keverjük össze, sózzuk, és mar mehet is egy tortillara, vagy csak egy pár nachos mellé.
No comments:
Post a Comment