Sunday, 17 March 2013

Sertésragu leves zöldborsóval


Hozzávalók:

60 dkg malaccomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
1 db paradicsom
30 dkg zöldborsó
¼ zeller gumó
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
4 dl tejfől
só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, petrezselyem, kapor

A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróbb kockákra. Sikerült friss malaccombot beszerezni, melyben még csont is volt. A csontot elválasztjuk a hústól és a húst apró kockákra vágjuk, kisebbekre, mint a pörkölt esetében. A csontot felhasználjuk a leves főzésekor.

Egy lábosban olajat hevítünk, majd belerakjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk, fűszerezzük borssal és őrölt köménnyel. A következő lépésben a húst helyezzük a lábosba, lepirítjuk a hagymán, majd ha elfehéredett megsózzuk, hogy kieressze a víztartalmát. Lefedjük a lábost és a húst zsírjára visszapirítjuk. Ha zsírjára pirult hozzáadjuk a TV paprikát, fokhagymát és átfuttatjuk, majd hozzáadunk egy evőkanálnyi fűszerpaprikát, kicsit átkeverjük, majd felöntjük egy kevés alaplével. Ezek után adjuk hozzá a paradicsomot, majd újból lefedjük a lábost és közepes lángon időnkénti kevergetés mellett a levet visszapároljuk. Hozzáadjuk a gyökér zöldségeket és ugyanazt csináljuk, mint az előbbi műveletnél (alaplé, majd a levet visszapároljuk). A következő lépésben hozzáadjuk a zöldborsót egy kicsit átkeverjük, hogy átvegye a hőt, majd felöntjük 1,5 liter alaplével, és készre főzzük a levesünket.

Sertésragu leves zöldborsóval

Amikor a zöldségek és a hús is megpuhultak dúsítjuk tejföllel a következőképpen. Öntsük a tejfölt egy keverő edénybe és keverjük ki habverő segítségével aprított petrezselyemmel és kaporral, majd alkalmazzuk a hő kiegyenlítést és keverjük a levesünkhöz és forraljuk fel.

Gyufametélt tésztával tálaljuk.   
Bodi

No comments:

Post a Comment