Monday, 18 March 2013

Csirkecsíkok sörbundában wokban pirított zöldségekkel


Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
sörtészta:
2 dl sör
2 tojás
liszt
só, bors, kakukkfű

zöldségek:
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
2 szál répa
só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra aprítjuk, mivel wokban készítjük el és szeretnénk, hogy elkészítés után egy kicsit rest maradjon. Füstölésig hevítjük a wokot, beleöntjük az olajat, majd a következő sorrenden belerakjuk a zöldségeket: hagyma, répa, fokhagyma. A zöldségeket folyamatos mozgatás mellett lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis alaplevet öntünk hozzá, melyet elpárologtatunk, majd hozzá adjuk a kaliforniai paprikát és tovább pároljuk a zöldségeket. A legvégén hozzáadjuk az újhagymát, mellyel már csak átforgatjuk és kész.

Csirkecsíkok sörtésztában
A sörtészta elkészítése egyszerű, egy keverő edénybe felütünk két tojást, majd habverő segítségével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi szárított kakukkfüvet adunk hozzá. A következő lépésben a sört beleöntjük, összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet, melyet addig keverünk, amíg egy tejföl sűrűségű masszát kapunk. Félretesszük pihentetni.
A csirkemellet előkészítjük, hosszában csíkokat vágunk le. Felforrósítjuk a serpenyőt és benne az olajat. A félretett sörtésztát elővesszük és újból átkeverjük, majd a csirkemell csíkokat lisztbe forgatjuk és ezek után mártjuk bele a sörtésztába, majd a felhevített olajban kisütjük.

A zöldségekkel tálaljuk. 

Tipp: a megmaradt sörtésztánkból készíthetünk nagyon finom sült hagymakarikákat is.

Bodi

No comments:

Post a Comment