Sunday, 17 March 2013

Mandulás finomság

Hozzávalók: (15 szelethez)


4 tojás
9 dkg mandula
9 dkg kesudió
2 ek zsemlemorzsa
10 dkg vaj
5 dkg édesítőpor
vanília puding, fél liter tej és 7db édesítőbogyó az öntethez

Mandulás finomság

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojás sárgáját a fehérjétől két edénybe. Felaprítjuk a mandulát és a kesudiót mozsárban vagy késsel. Közben megolvasztjuk a vajat, majd egy kicsit visszahűtjük. A felaprított finomságot a tojássárgájához adjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fele édesítőport és összekeverjük. A masszához hozzáadunk 1 ek zsemlemorzsát, hogy tészta sűrűségű legyen.
Majd 2,5dkg édesítőporral felverjük a tojás fehérjét. Óvatosan keverjük a habbá felvert fehérjét a masszához. Öntsük kivajazott, morzsával megszórt sütőedénybe a masszát, és süssük 160 fokos előmelegített sütőben kb 25 percig. Ízlés szerint kínálhatjuk pudinggal, vagy csoki szósszal.

Tipp: Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott ez a süti, ugyanis lisztet nem tartalmaz, emiatt nagyon barátságos a szénhidrát tartalma.

1 szelet tartalma 5g/szénhidrát


Eredmény: 


Az elkészült mandulás finomság


No comments:

Post a Comment