4 tojás
9 dkg mandula
9 dkg kesudió
2 ek zsemlemorzsa
10 dkg vaj
5 dkg édesítőpor
vanília puding, fél liter tej és
7db édesítőbogyó az öntethez
Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojás sárgáját
a fehérjétől két edénybe. Felaprítjuk a mandulát és a kesudiót mozsárban vagy
késsel. Közben megolvasztjuk a vajat, majd egy kicsit visszahűtjük. A
felaprított finomságot a tojássárgájához adjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott
vajat, a fele édesítőport és összekeverjük. A masszához hozzáadunk 1 ek
zsemlemorzsát, hogy tészta sűrűségű legyen.
Majd 2,5dkg édesítőporral
felverjük a tojás fehérjét. Óvatosan keverjük a habbá felvert fehérjét a
masszához. Öntsük kivajazott, morzsával megszórt sütőedénybe a masszát, és
süssük 160 fokos előmelegített sütőben kb 25 percig. Ízlés szerint kínálhatjuk
pudinggal, vagy csoki szósszal.
Tipp: Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
kifejezetten ajánlott ez a süti, ugyanis lisztet nem tartalmaz, emiatt nagyon
barátságos a szénhidrát tartalma.
1 szelet tartalma 5g/szénhidrát
Eredmény:
Az elkészült mandulás finomság |
No comments:
Post a Comment