Sunday, 10 February 2013

Csülök Bodi módra


A múlt alkalommal ígértem nektek egy csülök receptet. Íme a nagyon egyszerű, remek recept:

Hozzávalók:

  • Előfőzött csülök (ebben az esetben a jókai bableves alapjaként szolgált)
  • 3 szál répa
  • 1 kisebb zeller gumó
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • szárított kakukkfű
  • 1 dl fehér bor
  • olíva olaj
Csülök Bodi módra


A húsnak készítünk egy zöldségágyat, ehhez a zöldségeket nagyobb darabokra aprítjuk. (hagyma, répa, zeller gumó, fokhagyma). Majd a zöldségeket fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel .  Tűzálló tálba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és öntünk alá 1dl fehér bort és ráhelyezzük az előfőzött csülköt, és alufóliával lefedjük.  180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 percig sütjük a fólia alatt.  10 perc után vegyük ki és a benne lévő lével locsoljuk meg a húst és tegyük vissza. Majd a végén fólia nélkül még 10 percig süssük készre, így finom, ropogós kérget kap a hús ételünk.

Tálaljuk a vele együtt sült zöldségekkel! 

Bodi

No comments:

Post a Comment