A múlt alkalommal ígértem nektek egy csülök receptet. Íme a
nagyon egyszerű, remek recept:
Hozzávalók:
- Előfőzött csülök (ebben az esetben a jókai bableves alapjaként szolgált)
- 3 szál répa
- 1 kisebb zeller gumó
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- szárított kakukkfű
- 1 dl fehér bor
- olíva olaj
Csülök Bodi módra |
A húsnak készítünk egy zöldségágyat, ehhez a zöldségeket
nagyobb darabokra aprítjuk. (hagyma, répa, zeller gumó, fokhagyma). Majd a
zöldségeket fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel . Tűzálló tálba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk
egy kis olíva olajjal és öntünk alá 1dl fehér bort és ráhelyezzük az előfőzött
csülköt, és alufóliával lefedjük. 180
fokos előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 percig sütjük a fólia alatt. 10 perc után vegyük ki és a benne lévő lével
locsoljuk meg a húst és tegyük vissza. Majd a végén fólia nélkül még 10 percig süssük
készre, így finom, ropogós kérget kap a hús ételünk.
Tálaljuk a vele együtt sült zöldségekkel!
Bodi
No comments:
Post a Comment