A hétvégén készült Bodi
Wellington szűzpecsenyéjének megmaradt alapanyagaiból csodálatos kifliket
készíthettem. De természetesen önmagában is elkészíthető.
Hozzávalók:
fél csomag előrecsomagolt vajas tészta
1 tojás
5 fej gomba
1 fej hagyma
5 dkg vaj
1 ek liszt
snidling
főtt zöldségek
A tésztánkat lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 4X4 cm széles darabokra vágjuk őket. A
tölteléket gyorsan elkészíthetjük hozzá.
A gombát hagymán megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Addig pároljuk, amíg a leve el nem párolog, a végén még petrezselymet és
fokhagymát adunk hozzá. Ezt pedig a
végén összeturmixoljuk. A vajat kikeverjük 1 ek liszttel, és apróra
vágott friss snidlinggel megszórjuk. A főtt zöldségeket még melegen egy
tálba tesszük, és villával összetörjük.
Kiflik a sütés előtt... |
Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig aranybarnára
sütjük a kifliket.
Nagyon finom, és nagyon gyorsan elfogy!!! J
... és a sütés után |
1db kifli szénhidráttartalma: 6g/CH
-a-
No comments:
Post a Comment