Sunday, 10 February 2013

Vajas-snidlinges, gombakrémes, zöldséges kiflik

Ezek a sós kiflik nagyon jól jöhetnek vendégváró finomságnak, vagy borkorcsolyának.
A hétvégén készült Bodi Wellington szűzpecsenyéjének megmaradt alapanyagaiból csodálatos kifliket készíthettem. De természetesen önmagában is elkészíthető.

Hozzávalók:

fél csomag előrecsomagolt vajas tészta
1 tojás
5 fej gomba
1 fej hagyma
5 dkg vaj
1 ek liszt
snidling
főtt zöldségek


A tésztánkat lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd  4X4 cm széles darabokra vágjuk őket. A tölteléket gyorsan elkészíthetjük hozzá.
A gombát hagymán megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, amíg a leve el nem párolog, a végén még petrezselymet és fokhagymát adunk hozzá.  Ezt pedig a végén összeturmixoljuk. A vajat kikeverjük 1 ek liszttel, és apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk. A főtt zöldségeket még melegen egy tálba tesszük, és villával összetörjük.

Kiflik a sütés előtt...

A tölteléket kiskanállal beletesszük a tésztánkba, és felcsavarjuk kisebb formájú kiflikké. Egy tojás sárgáját keverjünk ki, majd ezzel kenjük be a kiflik tetejét.

Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig aranybarnára sütjük a kifliket.

Nagyon finom, és nagyon gyorsan elfogy!!! J

... és a sütés után

1db kifli szénhidráttartalma: 6g/CH

-a-

No comments:

Post a Comment