Sunday, 17 February 2013

Rakott krumpli Old Dairy módra


Kedvenc kocsmám kedvenc sörkorcsolyája a sült camembert. újkrumplival, vöröshagyma chutneval, és csemege uborkával érkezik s remek a kedvenc francia vörösborom a Bourgueil Cuvee Bonn'heure 2011 társaságában szoktam elfogyasztani. (Ezt a bort nem csak csodálatos íze, hanem izgalmas címkeje miatt szeretem, ami Hugo című filmre emlékeztet, aki nem látta, annak kötelező).
Volt otthon egy doboz Camembert sajtom, ami kezdte átvenni az uralmat a hűtőben, így úgy gondoltam épp ideje lenne elfogyasztani. Volt szép krumplim is, s kiskertemben rozmaring, így született a camambertes krumpli ötlete.

Hozzávalók:
  • 1kg krumpli
  • 1 egész camembert
  • 2 ágacska rozmaring 


Héjában megfőztem a krumplit, majd felszeltem a camambertes, a rozmaringágakat betűztem a krumpli és a camambert közé. Kb. 10 percet sütöttem, amíg a camambert teljesen megolvadt és elkezdett pirulni.



Ecetes hagymával, kis vörösborral fenséges szombati ebéd volt.

No comments:

Post a Comment