Sunday, 17 February 2013

Sokbabos chilli


Előző héten még javában tombolt a tél a szigeten, s ráadásul kellemetlen szél is párosult hozza, s ilyenkor mindennel jobban kívánom a csípős ételeket.
S ha csípős, akkor kapásból egy jófajta csili jut az ember eszébe. Csakhogy én már egy ideje nem eszem vörös húst ha nem muszáj, így kis internetes kutatást követően találtam rá a hárombabos csili receptjére.
Persze ezt is egy kicsit a saját képemre formáltam, lentebb az én variációm.

Hozzávalók:
  • 1 pirospaprika
  • 300 g száraz bab keverék, (tarka, vörös és fehérbab)
  • 400 g babkonzerv
  • 400 g aprított paradicsomkonzerv
  • 1 pritamin paprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek csili
  • 1 ek tört csili paprika
  • 1 liter erőleves kockából
  • tortilla



Elkészítés:
A szárazbabot egy nappal korábban beáztattam. Elkövettem azt a hibát, hogy nem válogattam szét a fehér és a fekete babot, így az éjszaka leple alatt a fekete bab szépen bűvkörébe vonta a fehéret, s szép kis világoskék bab lett az eredménye. De nem a színe alapján ítéltessen meg a bab, nemde?
Felaprítottam a vöröshagymát, és a paprikát is, majd egymást követően lepirítottam mindkettőt,
Ekkor következett a szárazbab. Összeforgattam a hagymával, és a paprikával, fantasztikus színkombinációt alkotott a serpenyőben. Majd hozzáadtam a levest, hadd főjenek levükben a babok, sóztam, borsoztam.
Amikor már puhák a babok, s elkezdett a leves elfőni, hozzáadom a csiliket, majd a konzervbabot és a paradicsomot, még kb.10 percig főztem.
Tortillába töltöttem, majd tejföllel, s sajttal a tetején felszolgáltam.


Tipp: Ha túl csípősre sikerül a csili, akkor kis cukor hozzáadásával el tudjuk venni az erejét (nem kell attól tartani, hogy édes lesz az étel).

No comments:

Post a Comment