Amikor híre ment az irodában, hogy áthelyeznek Angliába (félelmetes, hogy már 2 éve volt) , az igazgatóm három tanáccsal látott el: válasszak magamnak focicsapatot, legyen nálam mindig esernyő, és bárhova költözöm is keressek magamnak egy tisztességes curry házhozszállítót, mert minden rendes brit háztartás kelléke a curry házhozszállító étlapja.
Utóbbi tanácsát nem fogadtam meg, nincs a környéken finom curry, ellenben abban a szerencsében van részem hogy az egyik legjobb barátom ideát indiai, az ő receptje található lentebb.
Paneerral készül amit nagyon szeretek, remek vegetáriánus ételek készíthetőek alkalmazásával, gyönyörűen összeérnek a fűszerek körülötte, egyszerűen imádom, nagyon finom spenóttal is, de most maradjunk a hagyományos korma currynél. S aki kíváncsi, hogy milyen curryk vannak még, azoknak ajánlom ezt az oldalt, mert ide nem férne ki a hosszú magyarázat.
Hozzávalók:
- 250g Paneer (indiai túró) így készíthető, ha épp nincs a környéken
- 4 paradicsom
- 3 hagyma
- 1 nagyobb gyömbér, reszelve
- 2 csilipaprika
- 2,5 dl joghurt
- 1/2 ek. csili
- 1/4 ek. kurkuma
- 1/2 ek. Garam Masala fűszerkeverék
Elkészítés:
Pirítsuk le olívaolajon, vagy ghee-n a hagymát, adjuk hozzá a nagyon apróra vágott meghámozott paradicsomot, a gyömbért, a csilipaprikát és a fűszereket. Amikor minden jól átpirult, adjuk hozzá a felkockázott paneer-t, majd a joghurtot. Paradicsomtól függően a szaft leves, vagy sűrű lesz ilyenkor, ha utóbbi akkor adjunk a currynkhez egy fél pohár vizet. Sózzuk. Hagyjuk egy negyedórát pöfögni a lábosban kevergessük meg időről időre, nehogy odakapjon, s kész is a currynk. Szigorúan sör vagy cider mellett fogyasztandó (a srácokkal sörözés után szoktunk beülni egy curryre egy hosszú nap végen) , lehetőség szerint naan indiai kenyérrel, bár utóbbi, ha muszáj rizzsel is helyettesíthető. Dukál melle meg egy kis chutney is és koriander zöld a tetejére.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment