Ott ettem először a Bloody Mary kagylót, és annyira rákattantam, hogy úgy döntöttem, hogy otthon is kipróbálom a receptet. Azóta személyes kedvencemmé vált, és kéthavonta egyszer biztos asztalra kerül. (A recept Jamie 30 perces szakácskönyvében is megtalálható)
A hozzávalók:
- 300 ml paszírozott paradicsom
- 1 ek. Worcestershire-szósz
- 3 ek. torma (én többet szoktam tenni mert egyszerűen imádom a torma ízet)
- 1 csilipaprika
- 1/2 zellerszál
- 4 fokhagymagerezd
- egy feles vodka
- 1 citrom héja
- 2 kg kagyló
- petrezselyem
Ha friss kagylót használunk, akkor jól mossuk meg őket, szakállazzuk le, ha esetleg van nyitott egyed közöttük, tőle egy szép mozdulattal szabaduljunk meg. Ha előkészített kagylót használunk, akkor ez a lépés kihagyható. Jellemzően este szokott rámjönni a kagylóehetnék, amikor a halas már rég zárva, de ezért jó fogyasztói társadalomban élni, mert ilyenkor megejtek egy vargabetűt a Waitrose fele hazamenet, és ezzel garantált is a mennyei vacsora.
Szóval, ha megvan a kagyló, akkor a következő lépés, hogy passzírozott paradicsomot, a worchestershire szószt és a tormát összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, és a felaprított zellerszálakat, a tört fokhagymát, a vodkát, tabascot, sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a kagylókat egy lábosba, majd öntsük rá a bloody mary szószt, jól rázzuk össze. Addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak, majd a végén vegyük ki a kagylókat, és forraljuk át a kagylólevet, hogy besűrűsödjön.
A kagylókra öntve tálaljuk, gyenge fiatal vörösbor vagy rosebor megy hozzá.
Szóval, ha megvan a kagyló, akkor a következő lépés, hogy passzírozott paradicsomot, a worchestershire szószt és a tormát összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, és a felaprított zellerszálakat, a tört fokhagymát, a vodkát, tabascot, sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a kagylókat egy lábosba, majd öntsük rá a bloody mary szószt, jól rázzuk össze. Addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak, majd a végén vegyük ki a kagylókat, és forraljuk át a kagylólevet, hogy besűrűsödjön.
A kagylókra öntve tálaljuk, gyenge fiatal vörösbor vagy rosebor megy hozzá.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment