Thursday, 24 January 2013

Luca Angyal kekszei

Nincs is jobb elfoglaltság, mint egy fárasztó nap után sütni valami finomat, és élvezni az édes életet. :-)

Ma egy olyan receptet osztok meg veletek, melyet egy angyaltól tanultam, aki a világ legboldogabb és legmosolygósabb teremtménye volt. A szüleimen, rokonaimon és kedvenc cukrászaimon kívül még Luca volt az, aki készített nekem cukormentes sütit, és szerintem nem is tudta, hogy ezzel mennyire megörvendeztetett.
Luca receptjét mélyen a szívemben őrzöm, úgy ahogy őt is... A recept mindig velem van, most is emlékezetből készítettem.

Nagyon kedves emlékek kapcsolódnak ehhez a sütihez: Rengeteg kreatív munka, kacagás, a legfinomabb kávé minden délután és óriási, világmegváltó beszélgetések a Marketing Kávé Klubban 2008-ban.

Hozzávalók (20 db kekszhez):

9 dkg glukonon vagy bármilyen hasonló édesítőpor
17 dkg sütőmargarin
17 dkg liszt
5 kk. kakaó
1/2 cs. sütőpor
5 ek. zabpehely
1 tojás
2 kk. mandula aroma

Zabpelyhes keksz


Elkészítés:

Egy tálban a margarint összekeverjük az édesítővel, majd hozzákeverünk egy tojást. Egy másik tálba pedig a lisztet, a sütőport, a kakaót és a zabpelyhet teszünk. A lisztes tál tartalmát az édes margarinhoz adjuk, és összegyúrjuk, úgy hogy csempészünk bele 2 kávéskanál mandula aromát is. 

A sütőt felmelegítjük 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt teszünk és a tésztánkból kis golyókat formázunk a kezünkkel. Ezeket a golyókat a sütés előtt egy vizes evőkanállal lenyomjuk... és mehetnek 15 percre a kicsi kekszek a sütőbe.

A keksz nagyon gyorsan elkészíthető, ami hidegen-melegen, kávéval vagy anélkül nekem mindig mosolyt csal az arcomra.

1 db keksz tartalma: 11g/CH




No comments:

Post a Comment