Hozzávalók:
12 dkg rizs
10 db édesítőbogyó
5dl tej
1dl víz
2 tojás
reszelt citromhéj
csipet fahéj
1ek. liszt
1tk. sütőpor
margarin
A rizst felforraljuk a bogyókkal,
a tejjel, a vízzel, a csipet fahéjjal és reszelt citromhéjjal, majd addig
főzzük, míg a rizsszemek teljesen meg nem puhulnak. Ezek után megvárjuk, míg
kihűl egy kicsit a massza és belekeverünk két tojássárgáját, amelyhez egy kis
margarint is adunk. A két tojás fehérjét habbá verjük, olyan habbá, amelyet a
fejünk fölé tudunk emelni, anélkül, hogy a fejünkre hullana az egész. J A végén óvatosan a tojás fehérjét, egy
evőkanál lisztet és egy teáskanál sütőport keverünk a rizsmasszához.
A keverékünket sütőtálba tesszük,
amelyet előtte 1tk. margarinnal kikentünk és lisztet szórtunk rá. Süssük
30 percig 120 fokos sütőben.
Tálaljuk csoki szósszal vagy ha valaki szeretné
felidézni a retro 80-as éveket, akkor szörpöt is önthet rá, remek cukormentes
szörpöket lehet manapság már kapni.
Rizsfelfújt |
Anyukám féle csokiszósz Bodi
fakanalával
6ek. glukonon
6ek. kakaópor
2ek. víz
1dl tejszín
kevés margarin a fényesítéshez
Tűzön keverjük össze az anyagokat
a tejszín és a margarin kivételével. Majd 5 perces kevergetés után adjuk
hozzá a tejszínt, és a fénye miatt 1.tk margarint. A végén a
csokiszószba szórjunk szeletet citrom- és narancshéjat. Mennyei lesz minden íz,
amit ebbe forgatunk meg. J
Rizsfelfújt csokiszósszal |
A rizsfelfújt tartalma: 120g/CH
(én 18 szeletre osztottam, így egy szelet 6,7g/CH-t tartalmaz)
Hasznos tanács:
A rizs elkészítéséhez is
használhattam volna por alakú édesítőt (cukrot), de rengeteg szénhidrátot spóroltam, mivel inkább édesítő bogyóval készítettem.
-a-
No comments:
Post a Comment