Ezt a receptet szimplán azért agyaltam ki, mert volt 2 Red Ramiro paprikám, ami már egy ideje szomorkodott a hűtőben egy doboz koktélparadicsom társaságában. Épp elkapott a főzhetnék, ekkor készítettem a csilis sültrépa levesem mikor az az ötletem támadt, hogy kellene hozzá még valami "csipegetni" való. Ez lett belőle :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2db Red Ramiro paprika
- 10 dkg koktélparadicsom
- kevés édes csili szósz
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg sajt (én szárított paradicsomos cheddar sajtot használtam, de bármilyen karakteresebb sajttal helyettesíthető)
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy másik piszok egyszerűen elkészíthető ízbomba. Szimplán félbevágtam a paprikákat, és olívaolajjal kikent jénai edénybe helyeztem őket, majd a félbevágott koktélparadicsomokat a paprikákba raktam, meglocsoltam az egészet édes csiliszósszal, ráreszeltem a sajtos, majd a szín és ízhatás kedvéért az egészet körberaktam karikákra vágott vöröshagymával, és 180 fokon 20 percig sütöttem.
A végeredmény:
Lecsóimádóknak (jelentem az vagyok) kötelező. Nagyon ízletes, nyárra emlékeztető kompozíció lett belőle.
Nagyon jól illett a vörösbor és a csilis sültrépaleves mellé, egy kis napsütés a szürke téli estékre.
Jó étvágyat! :)
No comments:
Post a Comment