Monday, 27 May 2013

Tavaszi kedvenc

Édesanyám salátája. Első emlékeim róla "hatalmas" panelkonyhánk ma már retrónak számító piros műbőr sarokgarnitúráján ülve születettek. Imádom,mert minden benne van, ami tavasz, és nagyon könnyen elkészíthető. S mert ideát megint 15 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, ez került tegnap az asztalra.

Hozzávalók:
1 csokor hónapos retek
1 csokor újhagyma
3 keménytojás
egy pohár joghurt
majonéz


Amíg a tojás fő, tisztítsuk meg a retket és az újhagymát, majd szeleteljük bele egy tálba, az egész újhagymát használjuk fel, ne csak a fehér részeket.

Ha kész a tojás, hideg vízzel hűtsük le, majd szeletjük fel, majd joghurt és majonéz kíséretében keverjük bele  a tálba.

Kész is a salátánk, ami önmagában, vagy a hétvégi rántott csirke társaságában  fogyasztható.



Jó  étvágyat!

No comments:

Post a Comment