Az almás zabfalat receptet pedig apukámtól kaptam, aki nyugdíjazása után megtanult sütni-főzni! Nagyon büszke vagyok rá, mert bebizonyította, hogy soha semmihez sincs késő...
Citrom fagyi:
- 2db citrom kifacsart leve és reszelt héja
- 2dl joghurt
- 2dl tejszín
- 4dkg édesítőszer
- 1 csipet szárított bazsalikom
- 1 csipet ázsiai citromfű
Tegyük a citromlevet, a citrom héját, a fűszereket és az édesítőt turmixgépbe, dolgozzuk össze 1 percig. Majd adjuk hozzá a joghurtot és azzal is keverjük 1-2 percig, majd a végén sűrítsük a masszát a tejszínnel és keverjük habosra a fagyinkat. Tegyük műanyag dobozba és hűtsük le mélyhűtőben.
1 gombóc kb 6g/CH
Almás zabfalat:
- 10 dkg zabpehely
- 2db nagy reszelt alma
- 1/2 sütőpor
- 4 dkg édesítőszer
- fűszerek: 1 tk.fahéj, 1tk. kakaópor
- 1 tojás
- Ha szükséges, akkor tejet, szójatej vagy almalevet öntsünk hozzá
Az összetevőket keverjük össze, olíva
olajjal kikent muffin sütőben osszuk szét a masszát. Süssük előmelegített 180
fokos sütőben 12-15 percig.
1 falat kb 20g/CH
-a-
No comments:
Post a Comment