Wednesday, 1 May 2013

Almás zabfalat bazsalikomos citrom fagyival

A közvetlen közelemben valaki nagyon szereti a citrom fagyit, ezért úgy döntöttem, hogy meglepem vele. Én eddig annyira nem kedveltem, de azt hiszem most sikerült megszeretnem! :-)

Az almás zabfalat receptet pedig apukámtól kaptam, aki nyugdíjazása után megtanult sütni-főzni! Nagyon büszke vagyok rá, mert bebizonyította, hogy soha semmihez sincs késő...

Citrom fagyi:
  • 2db citrom kifacsart leve és reszelt héja
  • 2dl joghurt
  • 2dl tejszín
  • 4dkg édesítőszer
  • 1 csipet szárított bazsalikom
  • 1 csipet ázsiai citromfű


Tegyük a citromlevet, a citrom héját, a fűszereket és az édesítőt turmixgépbe, dolgozzuk össze 1 percig. Majd adjuk hozzá a joghurtot és azzal is keverjük 1-2 percig, majd a végén sűrítsük a masszát a tejszínnel és keverjük habosra a fagyinkat. Tegyük műanyag dobozba és hűtsük le mélyhűtőben.
1 gombóc kb 6g/CH



Almás zabfalat:
  • 10 dkg zabpehely
  • 2db nagy reszelt alma
  • 1/2 sütőpor
  • 4 dkg édesítőszer
  • fűszerek: 1 tk.fahéj, 1tk. kakaópor
  • 1 tojás
  • Ha szükséges, akkor tejet, szójatej vagy almalevet öntsünk hozzá


Az összetevőket keverjük össze, olíva olajjal kikent muffin sütőben osszuk szét a masszát. Süssük előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 percig. 
1 falat kb 20g/CH

-a-


No comments:

Post a Comment