Tuesday, 7 May 2013

Spárga és pesto lepény

A brit spárgaszezon április 21-n kezdődött. Hogy miért pont 21-n arra nem sikerült rájönnöm a spárga hivatalos honlapjáról, mindenesetre a zöldségesem jóvoltából sikerült szert tennem egy csokornyira, így ma este miután hazagyalogoltam gyorsan összedobtam egy kis spárgás lepényt.

Elkészítése pofonegyszerű, ami kell hozza:
  • 300 g félkész leveles tészta 
  • 500 g spárga
  • 100 ml sovány tejföl
  • 3 ek. zöld pesto
  • fenyőmag
  • 75g reszelt parenyica sajt vagy parmezán
  • 1 tojás
A levelestésztát kinyújtjuk, majd 6 egyforma szeletre vágjuk, és felhajtogatjuk a szeleit.
A sütőt 180 fokra állítjuk (légkeveréses), majd forró lobogó vízben 1 perc alatt puhára főzzük a spárgákat.

Keverjük össze a tejfölt a sajttal és pestoval, töltsük meg a kis csomagokat a masszával, díszítsük spárgával és pirított fenyőmaggal. A tésztát kenjük meg tojással, majd süssük a lepényeket 15-20 percig, s mar kész is a könnyű, vacsoránk, reggelink,  tízóraink, stb.

Sparga és pesto lepény

No comments:

Post a Comment