A brit spárgaszezon április 21-n kezdődött. Hogy miért pont 21-n arra nem sikerült rájönnöm a spárga hivatalos honlapjáról, mindenesetre a zöldségesem jóvoltából sikerült szert tennem egy csokornyira, így ma este miután hazagyalogoltam gyorsan összedobtam egy kis spárgás lepényt.
- 300 g félkész leveles tészta
- 500 g spárga
- 100 ml sovány tejföl
- 3 ek. zöld pesto
- fenyőmag
- 75g reszelt parenyica sajt vagy parmezán
- 1 tojás
A sütőt 180 fokra állítjuk (légkeveréses), majd forró lobogó vízben 1 perc alatt puhára főzzük a spárgákat.
Keverjük össze a tejfölt a sajttal és pestoval, töltsük meg a kis csomagokat a masszával, díszítsük spárgával és pirított fenyőmaggal. A tésztát kenjük meg tojással, majd süssük a lepényeket 15-20 percig, s mar kész is a könnyű, vacsoránk, reggelink, tízóraink, stb.
Sparga és pesto lepény |
No comments:
Post a Comment